Üdvözlet az oldalon! Gyere regisztrálj és engedd szabadon a fantáziád!
 
Chat
Latest topics
» University of Arts in Moscow
Csüt. Május 05, 2016 8:26 pm by Vendég

» Skins FRPG
Vas. Ápr. 24, 2016 8:00 pm by Vendég

» Szent Johanna Gimi
Vas. Ápr. 03, 2016 1:44 pm by Vendég

» Colors Of Seattle
Vas. Márc. 20, 2016 9:34 pm by Vendég

» Csevegő
Pént. Márc. 11, 2016 10:52 pm by Michael Reeves

» Be fearless
Kedd Márc. 08, 2016 2:56 pm by Skulduggery Pleasant

» Arrow vs Flash
Vas. Márc. 06, 2016 7:21 pm by Skulduggery Pleasant

» Fate of Ascariel
Vas. Márc. 06, 2016 7:09 pm by Skulduggery Pleasant

» Caelestis infernum
Vas. Márc. 06, 2016 7:06 pm by Skulduggery Pleasant

Credit
A fórum kinézetét a ©never-utopia oldalnak köszönhetjük. :)

Share | 
 

 Világunk

Előző téma megtekintése Következő téma megtekintése Go down 
SzerzőÜzenet
Male Hozzászólások száma : 101
Csatlakozott : 2015. Nov. 20.

TémanyitásTárgy: Világunk   Pént. Nov. 20, 2015 5:26 pm

A legenda

Mesélek nektek egy történetet, ami csak egy legenda, egy allegória. Ha szeretnél hihetsz benne, de többen bolondnak fognak tartani, ha ezt még hangoztatod is. Az egész világ sötétbe borult egy háború miatt, amiről a földön senki sem tudott, csak az aki részese volt ennek a világnak. Élt akkoriban egy varázsló, Basotho, aki szörnyű tetteiről lett híres, elkezdett sereget gyűjteni maga köré. Azok akik nem akartak csatlakozni, vagyis az elementalisták, ezzel elismerték tudtukon kívül, hogy szembeszálltak Basotho-val. Nyerésre álltak az elementalisták, és sok-sok év után úgy érezték, hogy győzelemre állnak. Basotho követői a felére csökkentek, hatalma is meggyengült és rá kellett ébrednie, hogy veszítésre áll.
Egy nyomozó, aki Skulduggery Pleasant-nak hivatja magát, Basotho jobb kezével, Fequin-nel szállt szembe, ki könyörtelen halállal jutalmazta támadóját. Elrettentésnek szánta az elementalistáknak, hogy a testét egy póznára tűzte, számos vezető testével együtt. Annyira sikeres volt, hogy a szerencse megfordult, az elementalisták veszítésre álltak, Basotho újra visszanyerte az erejét és még erősebb lett, mint valaha.
Egy mágus az elementalisták legnagyobbja Skulduggery Pleasant holttestére olvasott egy bűbájt, amivel tudatot adott neki, így újra "élővé" vált. Azon kívül, hogy csonthalmaz volt, nem voltak belsőszervei, mégis tudatosan cselekedett. Erőt kaptak az elementalisták, és Skulduggery Pleasant-tal az élen megnyerték a háborút, Basotho vereséget szenvedve száműzetésbe küldte magát. Bujkálni kezdett, nevet változtatott és számos bűbáj segítségével megváltoztatta a küllemét is.

Nem volt elég? Többet szeretnél tudni? Hát legyen

A mágusok két csoportba sorolhatók, az adeptusok és az elementalisták csoportjába. Mindkét varázsló a mágia különböző ágait gyakorolják. Az adeptusok inkább agresszívabbak, az általuk használt technikák hamarabb és nagyobb erővel fejtik ki hatásukat. Egy elementalista inkább a visszafogottabb utat választja és megtanulja az elemeket uralni. Nem is ez a jó szó rá, inkább manipulálják, befolyásolják.
Az adeptusoknak külön érzékük van képességeket elsajátítani. Van aki gondolatolvasóvá, van aki alakváltóvá fejleszti magát, de még sosem hallottunk olyanról, akinek egyszerre több képessége is van. Ez teljességgel lehetetlen!
Az adeptusok félelmetesnek tűnhetnek azzal, hogy megannyi trükköt ismernek, hogy akár erősebbek is lehetnek egy elementalistánál. Basotho elementalista volt, ami ritka, hogy ez a mágus csoport áttérjen a sötét oldalra.

Szeretnéd tudni, hogy mi a helyzet a halandókkal?

Akik hajlamosak a varázslatra, azok általában egymás közelébe gyűlnek, így alkotva akár egy városnegyedet. A világ minden részén apró közösségeket alkotnak. Léteznek olyan halandók, akik bár hajlamosak a varázslatra, mégsem tudnak róla. A szülők nem avatták be őket vagy csak szimplán nem jelentkeztek náluk a varázslat jelei, amiből rájöhettek volna. Szomorú, de el kell fogadni a tényt, hogy bár nagyszerű dolgokat tehettek volna a mágiával az életükben, mégis unalmas élettel halnak meg.

Ki most a "rossz fiú"?

Sorrow Scelestus, egy adeptus, aki Basotho leghűbb szolgája volt a háború alatt. Basotho eltűnése után, ő lett a leggonoszabb varázsló, aki újból háborút akar és vérszomja nem csillapodik. Sorrow Scelestus egy gyűjtő, aki nem tárgyakat gyűjt, hanem mágiát. Varázslókat kínzott, nyomorított vagy ölt meg azért, hogy megtudja tőlük a titkaikat és nem áll le. Gonosztettei arra sarkalták, hogy sötét és titokzatos rítusok beavatottjává váljon. Igazából minderre azért volt szükség, hogy fényt derítsen egy bizonyos rituálé titkára, ami eddig nem hozott sikert. A háború alatt szert tett egy "fegyverre", amit előszeretettel használ "áldozatai" ellen és lehetetlen ellene védekezni. A kínhalál titkának birtokosa.

Visszatérve a legendához

A kezdetekben a legősibb varázslókat hívták Ősöknek, ők voltak az elsők, akik a mágiához nyúltak, felfedezték azt, hogy az elemeket lehet manipulálni. Szép lassan kitanulták ezt az ágat. Ők voltak, akik egyetlen egy halandóval sem találkoztak, sőt távol éltek tőlük, Cravia szigetén, ahol épeszű ember nem jár. Saját szokásaik szerint éltek, saját isteneik voltak. Sok év után saját maguk akarták élni az életüket, saját szabályaik szerint, ezért fellázadtak az isteneik ellen. Mivel látni nem látták őket, nem tudták, hogy néznek ki, elnevezték őket, Arctalanoknak. Ők azonban halhatatlanok voltak, ezért győztek mindig, egészen addig, míg az Ősök meg nem alkották a Jogart. Mindez úgy működött, hogy az Ősök a szabadság iránti emésztő vágya töltötte meg hatalommal és űzték el az Arctalanokat. Ez a leghatalmasabb fegyver, amit valaha is készítettek és használtak. Leállíthatatlanul pusztító erejű, olyan hatalommal ruházza fel a használóját, amit varázsló el sem tud képzelni.

Jogarról mit kell tudni?

Ez csak egy mese, egy mítosz! A szájhagyományoknak nem szabad hinni, bár valakik mégis megteszik. Kerüld el az ilyen embereket, jó tanácsom! A Jogar akkora lehet, mint egy combcsont, tökéletes faragással írja le az Ősök és az Arctalanok csendes háborúját. Mindössze egy pálca, de a leghatalmasabb, amivel valaha is találkozhatsz.
Az Arctalan utáni világban, a hatalomért küzdöttek egymás ellen az Ősök. A Jogart használták fel, mint legfőbb fegyvert, de ezúttal már a gyűlölet töltötte meg. A harc sokáig tartott, míg csak egy Ős maradt talpon, megölve a barátait és családját, kivéve egy terhes nőt, aki elmenekült félelmetesen nagy hatalma elől. Miután mindezen átesett az utolsó Ős, magához tért gyötrelmes tette után, felfogta, hogy mit is tett valójában és a Jogart hibáztatta érte. Ezért a Föld mélyére vetette, ahol azonnal elnyelték a sziklák. Azóta senki sem találja, nem is keresik, kivéve Sorrow Scelestus-t, aki hisz mindebben és minden erejét arra fordítja, hogy megtalálja a Jogart.
Hogy mi történt az utolsó Őssel? Valószínűleg több év után meghalt, a feljegyzések sehol sem írják, mi történt az eltűnése után.

Napokban

Ma, Cravia szigete mindenki otthona. Békében élnek egymás mellett az adeptusok, elementalisták és a halandók, kiknek a fele azt sem tudja, hogy létezik ez a világ. Az évek folyamán megalakult a Bölcsek Tanácsa, akik a béke fenntartása érdekében, létrehozták a sárkánylovasokat, akik egyfajta rendfenntartóként vannak jelen ebben a világban. Céljuk, hogy a béke fennmaradjon. Mivel rendkívül sokan és rejtélyesen tűntek el a sárkánylovasok köréből, ahogy a halandók köréből is, a Bölcsek összeültek és megoldást kerestek a problémára. A Bölcsek Tanácsa félelme, hogy újból visszatér a sötét korszak, létrehoztak még egy csoportot, akik kémkednek az adeptusok után, nyomokat keresnek, rejtélyeket oldanak meg. Ők a nyomozók.

Na, de hol is vagyunk?

Egy szigeten, Miami-tól dél-nyugatra. Az emberek Barracouta Keys szigetként ismerik, de ez csupán álca. Az emberek hajóval érkeznek ide, akár turisztikai célból, akár azért, hogy letelepedjenek. A sziget mindenkit befogad, persze alapos "átvizsgálás" után.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
 

Világunk

Előző téma megtekintése Következő téma megtekintése Vissza az elejére 
1 / 1 oldal

 Similar topics

-
» Part 14 / 1
» Az világ nemessége, birodalmak, etikett
» Világleírás
» Neminra élővilága
» Térképek

Permissions in this forum:Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
Skulduggery :: Üdvözlet :: Kezdetek-
Stats & Connectés
- -
Összesen 0 felhasználó van jelen :: 0 regisztrált, 0 rejtett és 0 vendég - A legtöbb felhasználó (8 fő) Csüt. Dec. 17, 2015 9:26 pm-kor volt itt.

Jelenlévő fórumozók: Nincs
Anniversaires

Visiteurs

NyomozókSárkánylovasokHalandókTanítókAdeptusokElementalisták