Üdvözlet az oldalon! Gyere regisztrálj és engedd szabadon a fantáziád!
 
Chat
Latest topics
» University of Arts in Moscow
Csüt. Május 05, 2016 8:26 pm by Vendég

» Skins FRPG
Vas. Ápr. 24, 2016 8:00 pm by Vendég

» Szent Johanna Gimi
Vas. Ápr. 03, 2016 1:44 pm by Vendég

» Colors Of Seattle
Vas. Márc. 20, 2016 9:34 pm by Vendég

» Csevegő
Pént. Márc. 11, 2016 10:52 pm by Michael Reeves

» Be fearless
Kedd Márc. 08, 2016 2:56 pm by Skulduggery Pleasant

» Arrow vs Flash
Vas. Márc. 06, 2016 7:21 pm by Skulduggery Pleasant

» Fate of Ascariel
Vas. Márc. 06, 2016 7:09 pm by Skulduggery Pleasant

» Caelestis infernum
Vas. Márc. 06, 2016 7:06 pm by Skulduggery Pleasant

Credit
A fórum kinézetét a ©never-utopia oldalnak köszönhetjük. :)

Share | 
 

 Csoport leírások

Előző téma megtekintése Következő téma megtekintése Go down 
SzerzőÜzenet
Male Hozzászólások száma : 101
Csatlakozott : 2015. Nov. 20.

TémanyitásTárgy: Csoport leírások   Pént. Nov. 20, 2015 5:26 pm


Adeptusok


Kik ők?

Gyakorlatilag a gonosz mágusok, akik bármilyen áron megszerzik a tudást, legyen az kínzás vagy gyilkolás, semmi sem áll az útjukba. Agresszívabbak, mint mások és az általuk használt technikák is hamarabb fejtik ki a hatásukat.
Egy-kettő a balhét szereti előidézni, ezért mennek át a halandók városnegyedébe. De nem csak a balhé kedvéért, hanem a toborzás érdekében is próbálkoznak a halandóknál. Akikben egy kicsit is érzik a gonosz jelenlétét megpróbálják átcsábítani a gonosz oldalra. Eddig mindig meghiúsították a tervet a „jók”.

Milyen képességük van?

Gyakorlatilag mindent tudnak, amit az elementalisták, azaz tudják irányítani a négy elemet viszont gyengébb hatalommal bírnak vele, mint az ellentettjeik. Viszont emellett rengeteget kísérletezgetnek a sötét mágiával, ami rendszerint sikerrel jár. Némelyik adeptus ez miatt képes a nekromanciára vagy akár többre.
Egyéb képességüket profi módon tudják használni, amit gyerekkoruk óta fejlesztenek folyamatosan. Ez vagy a gondolatolvasás, vagy az alakváltás, vagy a jövőbe látás, vagy a telekinézis. Minden adeptus csak egyre képes és ez is inkább családi vérvonalon keresztül határolódik meg. Általában a fiúk az apák, a lányok az anyák képességeit öröklik. Ritka, mikor ellenkező neműét öröklik, de nem lehetetlen.

Hogy viszonyulnak a többi csoporthoz?

Minden adeptus nyilván van tartva, ami azt jelenti, hogy a sárkánylovasok és a nyomozók tudnak róluk. Az adeptusok akaratlanul is árasztanak magukból olyan energiákat, amikből lehet tudni, hogy kik ők. A sárkánylovasokat azért nem tudják becsapni, még ha alakváltó is, mert az állatok a valódi énjüket látják, így a megvezetés sikertelen.
A világ összes táján létezik ez a csoport, általában pár emberből áll, de valahogy mindenkit vonz Cravia szigete vagy csak a jogar tudata? Ezt nem tudni, de az biztos, hogy egyszer jártak már a szigeten kutakodni.

Hol találkozhattok velük?

Leginkább elhagyott vagy sötét helyeken lehet őket megtalálni, pont azért, mert a jogar utáni kutatást és eredményeit szeretnék maguk közt tartani, ami sikerül is. Léteznek olyan barlangok, amik védve vannak, eddig ismeretlen erővel, így amit az ott tartózkodok összegyűjtenek, vagy megbeszélnek, az ott is marad, addig, amíg valaki el nem árulja. Ilyen hely csak az adeptusok negyedében van, és Kazamatánnak hívják. Egyszerű földalatti hely, amihez barlang- vagy alagútrendszer kapcsolódik. Különlegessége, hogy csak adeptusok léphetnek be ide. Az a bizonyos ismeretlen erő minden „behatolót” szörnyű kínhalállal öli meg.

Céljuk?

A jogar megtalálása és a seregeik megszervezése a háború elkezdéséig. Az utóbbi talán nehezebb, mint megtalálni egy olyan tárgyat, amit hosszú évszázadokon keresztül senki sem tudja, hogy hol van. Mindez legenda, de az adeptusok hisznek a létezésében.

Választható képességek:

Gondolatolvasó: Minden olyan adeptus, aki képes mások gondolataiban olvasni. Ez alól a sárkánylovasok és a nyomozók vannak védve. A Bölcsek tudják ennek a bonyolult varázslatnak a titkát, leszedni más nem tudja, csak ők. Az adeptusok leginkább a halandókon használják ezt a képességet ezzel is megtudva a legféltettebb titkukat és ezzel hatalmuk alá szorítsák őket. Adeptus saját társa gondolataiban nem tud olvasni!
Alakváltó: Kizárólag emberi alakba tudnak változni és csak úgy, hogy előtte látták azt a személyt, akinek a kinézetét fel akarják venni. Maguktól még nem tudnak bárkivé átalakulni, ahhoz még rengeteget kell gyakorolniuk. Egy-egy idősebb adeptus képes rá, akik már 60 felett vannak, de ők már annyira kifáradtak ebben, hogy leginkább a fiatalokat tanítják mindarra, amit ők elsajátítottak.
Jövőbe látó: Néha áldás, néha átok a jövőbe látó képesség. Úgy működik, hogy valamiféle kontaktnak kell lennie közte és az „áldozat” közt. Ami azt jelenti, hogy meg kell érintenie, és egy pillanatra feltűnik a halála vagy a jövőbeni cselekedetei. Ezt sikerül felhasználni, de mint mindennek ennek is vannak hátrányai. Van, amikor az adeptus saját maga halálát látja vagy nem úgy történik, ahogy láttad. Ritka, de előfordult. Sárkánylovasra és nyomozóra egyaránt használható!
Telekinézis: Csak tárgyakat képesek mozgatni a tudatukkal. Az emberi test nehéz, ezért nem sikerül. Rengeteg gyakorlással, erő növeléssel azonban ez sem akadály, de a most ismert adeptusok még nem képesek emberi test mozgatásra. (Adminilag nincs engedélyezve!)


Később bővülni fog a lista!
Elementalisták

Az elementalisták az adeptusok szöges ellentétei. Ők a jó oldalt képviselik, a Bölcseket támogatják és a békét pártolják. Sokkal nagyobb hatalommal bírják uralni a 4 elemet, mint ellenfelük. Illetve az igazság az, hogy nem is uralják, hanem inkább manipulálják.

A 4 elem közül csak hármat használnak, a Vizet, Tüzet és a Levegőt. Az utolsó elemet csak a legvégsőbb esetben vetik be, vagyis a Föld-et. Ezt is csak azért, mert nem tudják pontosan, hogy az adott személy, akin alkalmazzák mikor fog újra élővé válni. A Föld elem tehát az adott személyt kővé változtatja. Ezért sem használják, csak ha szükség helyzet van.

Titokban az elementalisták is kutatják a jogart, de csak azért, hogy előbb kerüljön hozzájuk és továbbra is békét tarthassanak fenn. Egyik módszerük, hogy amit megtudnak az adeptusoktól, azt duplán leellenőrzik és azon a helyen keresgélnek vagy a környékén. Mindezt úgy, hogy ők nem is tudnak róla.

Természetesen legnagyobb bizalmasuk a sárkánylovasok és emellett a nyomozók, bár utóbbival ritkábban tartják a kapcsolatot. A sárkánylovasok is inkább információt szolgáltatnak nekik egy-egy adeptusról, merre találkoztak, mit csinált és mit hallott. A halandókkal nagyon jól kijönnek és titkon védelmezik őket, varázstudásukat nem fedik fel előttük. Ha ezt megteszik számíthatnak a következményekre, ami akár az ereje elvesztését is jelentheti. Viszont egyetlen egy esély van a feltárásra, ha a Bölcsek Tanácsa ebbe beleegyezik. Ehhez viszont olyan indok kell, ami miatt muszáj.

Fellelhetőségük a saját városnegyedükben leginkább, de bármelyik részben szabadon mozognak. Némelyik álcázásként egyetemre vagy munkába jár az egyéb kötelezettségük mellett. A halandói teendőket kevés óraszámban végzik, így több idejük marad másra.


Elementalista ritkán tér át a rossz oldalra, nekik van akarat erejük és csak nagyon speciális esetben lesz valaki gonosz. (Adminilag még nincs engedélyezve!)
Halandók

Egyszerű emberek, akik mit sem sejtenek a mágikus világról. Élik mindennapjaikat, aggódnak a számlák befizetése miatt és az egyéb hétköznapi dolgokért. Diákok, egyetemisták, dolgozó felnőttek...

Vannak, akiknek tudomásuk van a mágia létezéséről és annak világáról, de sokat nem tudnak segíteni. Rendkívüli dolog miatt eshetett meg, hogy felfedték előttük ezt a világot. Ilyenbe tartozik, hogy egy adeptus avatta be őket, vagy harc közben látta őket, esetleg az életük függőt tőle. Kevesen vannak, de a titkot mindmáig őrzik. Sokan azt mondják, hogy azért mert a Bölcsek varázslatot használtak felettük, és ezért nem tudnak erről a dologról beszélni, másoknak más milyen elméletük van.

Némelyik emberben ott lapul a képesség, hogy varázsoljon, de nagyon sokat kell gyakorolnia és az sem biztos, hogy valaha is sikerül elsajátítania. Viszont nem mindenki jön rá, hogy milyen képesség hatalmában van. Tudatlanul halnak meg, pedig lehet, hogy a mágia világ hasznára lehetett volna a tudása.
Hatalmuk szintén a 4 elem manipulálása, viszont sokkal több idő elsajátítani és az erejük is jóval gyengébb.

A sziget nekik egyszerű sziget, nem tudják, hogy merre vannak a mágikus épületek, földalatti helyek bejáratai.
Tanítók

Semmi különbség nincs az elementalisták és köztük, vagy talán annyi, hogy a Tanítók sokkal erősebbek náluk. Egy elementalista sosem lesz olyan erős, mint egy Tanító.
Ők azok, akik tanítják a kezdő mágusokat. Nem kell külön iskolára gondolni, egyszerű edzőterem pár órás foglalkozással. Lépésről lépésre halad a tanoncaival, precízen oktat. Adeptusokat nem oktatnak, őket a szülők illetve idősebb társaik tanítják.

Egyszerű halandókat is tanítanak a mágia alapjaira, akikben megvannak a rejtett képességek. Eddig még ez nem fordult elő, bár izgatja őket a varázslás, de a Bölcsek nem adtak engedélyt arra, hogy ők is kitanulják a 4 elem fortélyait. Az igazság az, hogy nem bíznak bennük, csak elbohóckodnák és ennél jóval komolyabb dologról van szó, mert ha megfelelő tudás nélkül használják, abból kár is keletkezhet.

Külön specializálódnak a sárkányokra. Vannak a normál Tanítók, akik az elementalistákat és a halandókat oktatják és vannak akik csak a sárkánylovasokat. Ők különösen értenek a sárkányok "nyelvén", tudnak velük "kommunikálni". Az oktatás alatt megtanítják a sárkánylovasoknak, hogyan uralják a lényüket, hogyan adják meg nekik a tiszteletet és hogyan parancsoljanak nekik. Egy sárkánylovas képzés több évig tart.
Nyomozók

Az elementalisták csoportjába tartoznak, de ők inkább a béke fenntartásáért vannak jelen. Ugyanazokat a képességeket tudják, mint az elementalisták, tehát uralják az elemeket, de pártatlanok próbálnak maradni. Ők azok továbbá, akik nyomoznak, ha olyan halál eset történik, ami háborúra adhat okot. Nekik kell kideríteni, hogy az adeptusoknak közük van-e hozzá és ha igen, miért tették. Nyomozóvá elementalisták válhatnak leginkább.

A nyomozók ugyan olyan erősek, mint a tanítók. Méltó ellenfelek az adeptusoknak. Ha harc van, leginkább őket küldik, legalábbis ha erősítésre van szükség. Általában van egy elementalista társuk, akiket védelmeznek, akár az életük árán is.
A fő nyomozók: Skulduggery Pleasant, közülük a legerősebb és legkülönlegesebb, ugyanis csontváz tudattal ellátva. Őt napszemüvegben, kalapban, kesztyűben, sálban, ballon kabátban és cipőben lehet látni kint az utcán, hiába van nyáron tikkasztó hőség. A halandók nem láthatják meg őt. (Történetét - ha még nem tetted -, elolvashatod itt.)

Ritka, de halandó is lehet, ha előtte megfelelő kiképzést kapott, amivel magabiztosan tudja uralni a négy elemet. Ehhez a Bölcsek Tanácsának engedélye szükséges, és halandó 30 év alatt nem lehet nyomozó. Ugyanis, amíg megtanulja a 4 elem használatát és megkapja a kiképzést, hogy nyomozó váljon belőle sok év kell.
Sárkánylovasok

Nekik megvan az a képességük, amivel egy sárkányt irányítani tudnak. Még nem jött rá senki arra, hogy hogyan is csinálják, lehet a puszta gondolataival vagy mágia használattal szelídítik a sárkányokat. Mindenkinek van egy sárkánytípusa, amit könnyebb irányítaniuk, így csak annál az egynél maradnak. Tökéletesen uralják a helyzetet, akárhányszor felülnek a sárkány hátára. Legfőképp pártatlanok, a békét és a mágia világot próbálják védeni. Amolyan őrökként lehetne besorolni. Mágia használatuk kevés, nem használják, de az elementalisták tudása rejlik bennük. Ha kellő motivációja van egy sárkánylovasnak, akkor megtanulhatja uralni az elemeket, de általában nekik erre nincs szükségük, hisz különösebben nem harcolnak.

Sárkánylovassá a 21. életévet betöltött személy válhat, aki ezután egy arra kiképzett Tanító által megtanulja a sárkányát irányítani. Sárkánylovas családból származnak ők, eddig még nem került be más ide. A Bölcsek Tanácsa választja ki őket, lehet fiú/lány egyaránt. Egy családból általában két gyermeket "küldenek" sárkánylovas kiképzésre. Akik itt "elbuknak", azaz a sárkányuk nem választja ki őket gazdává, soha többé nem lehetnek sárkánylovasok. Nekik van egy bizonyos "egyesületük", a Szövetség néven ismerhető.
Egy családban a kiválasztott gyerekeken kívül, a többi általában Tanítóvá vagy Nyomozóvá képezik ki magukat. Senki sem lesz depressziós, hogy nem kerül be a Szövetségbe. Ugyanez a helyzet, ha egy kiválasztott sárkánylovast elutasít a lénye.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
 

Csoport leírások

Előző téma megtekintése Következő téma megtekintése Vissza az elejére 
1 / 1 oldal

Permissions in this forum:Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
Skulduggery :: Üdvözlet :: Kezdetek-
Stats & Connectés
- -
Összesen 0 felhasználó van jelen :: 0 regisztrált, 0 rejtett és 0 vendég - A legtöbb felhasználó (8 fő) Csüt. Dec. 17, 2015 9:26 pm-kor volt itt.

Jelenlévő fórumozók: Nincs
Anniversaires

Visiteurs

NyomozókSárkánylovasokHalandókTanítókAdeptusokElementalisták